Een mobiele samenleving kunnen we onszelf wel noemen, het is ook geen nieuwtje meer dat alles tegenwoordig digitaal is. Ook in HR zien we deze digitalisering terug, wat het managen van HR activiteiten een stuk gemakkelijk en overzichtelijker maakt. Naast het feit dat veel aspecten gedigitaliseerd worden om tijd te besparen, maakt het inzien en wijzigen van informatie voor werknemers een stuk toegankelijker, eenvoudiger en verbeterd het de communicatie. Mobiele toegankelijkheid en gebruiksgemak zorgt voor een stuk effectiever management!

Evolutie van HR software

Het beheren van de HR zaken is in de afgelopen jaren veel veranderd. Waar we eerst alle zaken regelden via desktoptoepassingen en Excel documenten (wat sommige organisaties nog steeds doen), zijn er inmiddels vele andere mogelijkheden die het werk makkelijker maken en effectiever inrichten. Voorheen waren deze administratieve zaken voornamelijk gericht op salaris- en tijdregistratie. Tegenwoordig komen hier een heleboel andere belangrijke functionaliteiten bij zoals recruitment, prestatiebeheer, feedback en training. Het takenpakket van een HR manager groeit, en zo ook de chaos die sommige ervaren in hun werkwijze hieromheen. Het digitaliseren van (een deel) van deze taken is dan ook een goede oplossing voor het probleem.

Voordelen van mobiele toegankelijkheid

Goede mobiele toegankelijkheid in HR gegevens is niet alleen voor managers en HR afdelingen voordelig, maar ook voor de medewerkers zelf. Het stelt medewerkers in staat om gemakkelijk inzicht te krijgen in persoonlijke gegevens, loonstroken, verlofgegevens, documentatie en opleidingsmateriaal. Dit vergroot de flexibiliteit, efficiëntie en tijdige reacties. Je kunt namelijk op elk gewenst moment je gegevens inzien en iets wijzigen of aanvragen. Dit zorgt ervoor dat de employee experience aanzienlijk verbeterd wordt.

De mobiele toegankelijkheid van HR gegevens kan de bedrijfscultuur positief beïnvloeden. De mogelijkheid om snel en effectief te communiceren en samen te werken draagt bij aan een cultuur van openheid en transparantie. Daarnaast zorgt deze toegankelijk voor live inzicht in data. Dankzij real-time toegang kunnen HR medewerkers patronen herkennen, deze op tijd signaleren en daarop inspelen. Dit zorgt ervoor dat beslissingen en strategische planningen datagestuurd kunnen zijn.

Blog Daywize mobiele toegankelijkheid visuals

Uitdagingen van mobiele toegankelijkheid en HR gegevens

De mobiele toegankelijkheid van HR zaken brengt veel voordelen, maar ook weer nieuwe uitdagingen met zich mee. Beveiliging en gegevensbescherming zijn aspecten waar verder over nagedacht moet worden naarmate gegevens toegankelijker worden en beschikbaar zijn op verschillende apparaten. Dit betekent dat organisaties ervoor moeten zorgen dat de HR applicaties en software alle benodigde veiligheidsmaatregelen nemen om gevoelige en privacy gerelateerde informatie te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang. Maatregelen die hiervoor genomen worden zijn authenticatiemethoden, versleuteling van gegevens, het beveiligen van mobiele apps door middel van encryptie, API’s en regelmatige audits. Wil je meer weten over hoe Daywize hierin voorziet? Lees dan onze blog over ISO certificeringen.

Adoptie en training

Wanneer je als organisatie nog geen gebruik maakt van een HR software of applicatie en dit wel in de toekomst wil gaan doen, is het van belang om bij de overstap te zorgen voor een soepele adoptie. Dit houdt in: de juiste training voor medewerkers en HR afdelingen aanbieden. Vaak zorgt de betreffende software partij voor een juiste overdracht met demonstraties en trainingssessies, zodat iedereen aan de slag kan met de vernieuwde werkwijze.

Daywize staat klaar om organisaties te ondersteunen met geavanceerde HR-software, waarmee HR-professionals effectief hun werk kunnen doen! Meer lezen? Check onze andere blogs of bekijk de website.