Het begrip ‘reiskosten’ zal je niet onbekend zijn, maar wist je ook dat je als organisatie ervoor kan kiezen om een mobiliteitsbudget aan te bieden? Het doel van een mobiliteitsbudget is dat je je medewerkers de flexibiliteit geeft om zelf te kiezen hoe zij zich naar het werk vervoeren. Ben je nog niet bekend met het begrip ‘mobiliteitsbudget’? Geen zorgen, in deze blog leggen we precies uit wat een mobiliteitsbudget inhoudt en wat hiervan de voordelen zijn.

Wat is een mobiliteitsbudget?

Laten we bij het begin beginnen. Een mobiliteitsbudget is een maandelijks budget dat door een werkgever aan een werknemer ter beschikking wordt gesteld om hun mobiliteitskosten te dekken. Dit bevat de woon-werk reiskosten, maar ook de kosten die zij moeten maken om naar klanten of afspraken te reizen. De medewerker is zelf volledig verantwoordelijk voor het inzetten van het mobiliteitsbudget. 

Wanneer heb je recht op een mobiliteitsbudget?

Helaas zijn er geen wettelijke vereisten die bepalen of je als werknemer recht hebt op een mobiliteitsbudget. Dit is afhankelijk van de afspraken tussen werkgever en werknemer. Een werkgever kan zelf bepalen of hij voor een werknemer een mobiliteitsbudget inzet. 

Het beleid van de werkgever en de afspraken die in de arbeidsovereenkomst of cao zijn vastgelegd, bepalen of je als medewerker in aanmerking komt voor een mobiliteitsbudget. 

Zo kom je erachter of jouw organisatie mogelijkheid biedt tot een mobiliteitsbudget

  • Controleer je arbeidsovereenkomst en de personeelsgids van je bedrijf om te zien of er sprake is van een mobiliteitsbudget.
  • Vraag bij de HR-afdeling of je in aanmerking komt voor een mobiliteitsbudget en welke voorwaarden hiervoor gelden.
  • Bespreek je vervoersbehoeften en de opties met je leidinggevende. Soms kunnen persoonlijke omstandigheden leiden tot speciale regelingen.

De voordelen van een mobiliteitsbudget

Er zijn verschillende voordelen van het bezitten van een mobiliteitsbudget. Ook al werk je met tal van collega’s in hetzelfde team voor dezelfde organisatie: iedereen heeft andere wensen en behoeften. Een mobiliteitsbudget kan voor jou als medewerker interessant zijn en voor een andere collega weer totaal niet wenselijk zijn. 

Drie voordelen voor werknemers

  1. Flexibiliteit en keuzevrijheid: Medewerkers kunnen zelf beslissen hoe ze dit budget willen besteden, afhankelijk van hun persoonlijke omstandigheden en voorkeuren. Dit kan variëren van het gebruik van openbaar vervoer, fietsen, deelauto’s, tot het financieren van thuiswerken.
  2. Kostenbesparing: Het voordeel van een mobiliteitsbudget kan zijn dat de financiële lasten van woon-werkverkeer voor medewerkers verlicht wordt. De medewerker kan bijvoorbeeld kiezen om met het openbaar vervoer te komen, in plaats van zijn auto te nemen die niet zo zuinig rijdt. Zo hoeft hij of zij zelf geen brandstofkosten uit eigen zak te betalen.
  3. Verbetering van gezondheid: Een ander voordeel van een mobiliteitsbudget kan zijn dat de medewerker hierdoor de kans heeft om gezondere keuzes te maken. Als voorbeeld: de medewerker kan zich met een elektrische fiets vervoeren en de laadkosten vergoeden met zijn budget. Voor medewerkers waarbij het verkeer angst opwekt, kan het budget er ook voor zorgen dat zij minder stress ervaren door voor het openbaar vervoer te kunnen kiezen, in plaats van de auto waarbij files in drukke ochtend- en avondspitsen vaak onvermijdelijk zijn.

Deze voordelen maken een mobiliteitsbudget een aantrekkelijke optie voor medewerkers. Het verbetert niet alleen hun reiservaringen en financiële situatie, maar ook draagt ook bij aan hun algehele gezondheid en welzijn.

Een voorbeeld van een medewerker die zijn een mobiliteitsbudget inzet

De medewerker vertrekt ‘s ochtends met de trein naar het werk. Omdat hij om 15:15 uur een afspraak met een klant heeft, gebruikt hij een OV-fiets om zich te vervoeren naar de klant. Het is namelijk net te ver om te lopen, maar hij vindt het ook overdreven om een bus te pakken met meerdere stoppen onderweg. Een OV-fiets is dan ideaal!

De afspraak met zijn klant loopt enorm uit en op het moment dat hij terug naar zijn werk wil fietsen, begint het flink te regenen. In plaats van terug te fietsen, belt hij een taxi die hem rechtstreeks naar het werk kan brengen. Door het mobiliteitsbudget heeft hij de vrijheid én de mogelijkheid om zich te verplaatsen hoe en wanneer hij wil. Win-win!

Drie voordelen voor werkgevers

Naast de voordelen voor werknemers, zitten er ook verschillende voordelen aan een mobiliteitsbudget die voor werkgevers aantrekkelijk zijn. Er zijn veel verschillende voordelen te bedenken, maar we zullen de (in onze ogen) meest voordelige benoemen:

  1. Kostenbeheersing en efficiëntie: Een mobiliteitsbudget kan helpen om de mobiliteitskosten te beheersen door werknemers aan te moedigen goedkopere vervoersopties te kiezen, in plaats van bijvoorbeeld kostbare leaseauto’s. Dit kan resulteren in flinke kostenbesparingen voor de organisatie. Daarnaast kan, met een vast budget per werknemer, de mobiliteitskosten beter voorspeld worden, waardoor gemakkelijk kan worden gebudgetteerd en de financiële planning efficiënter wordt.
  2. Verhoging van werknemerstevredenheid en hun productiviteit: Door werknemers de vrijheid te geven om hun type vervoermiddel te kiezen, kunnen zij een betere balans tussen werk en privéleven opbouwen. Dit verhoogt de tevredenheid en betrokkenheid, wat op zijn beurt kan leiden tot hogere productiviteit en minder verzuim. Het aanbieden van een mobiliteitsbudget kan de organisatie aantrekkelijker maken voor huidige en potentiële werknemers, vooral in een competitieve arbeidsmarkt. Het toont aan dat de werkgever modern en flexibel is en oog heeft voor de diverse behoeften van medewerkers.
  3. Duurzaamheid en MVO: Door werknemers te stimuleren om gebruik te maken van milieuvriendelijke vervoersopties zoals fietsen, openbaar vervoer of elektrische voertuigen, kan de organisatie haar ecologische voetafdruk verkleinen. Dit past binnen duurzaamheidsdoelstellingen en kan bijdragen aan een positieve reputatie. Dit is niet alleen gunstig voor de relaties met klanten en partners, maar ook voor de algehele merkwaarde en maatschappelijke perceptie van het bedrijf.

Onze declaratiemodule biedt de mogelijkheid om reiskosten – en een eventueel mobiliteitsbudget – eenvoudig te beheren. Ben jij benieuwd hoe onze software jouw organisatie tijd kan besparen? Neem gerust contact met ons op!