Quick tour
Daywize Cloud

Daywize Cloud is een brede HR Tech oplossing met een ruim aanbod aan specialistische modules. We werken vanuit één platform, waarbij we complexe processen op een eenvoudige wijze aanbieden. Daarnaast zijn bepaalde modules ook los te gebruiken. Wil jij weten wat Daywize Coud voor jou kan betekenen? Bekijk hieronder de tour!

Hoe wij HR servicen

Handdruk mannen

Werf nieuwe collega’s

Recruitment is weer ‘hot and happening’. Door de grote en blijvende krapte op de arbeidsmarkt is het steeds lastiger om de juiste medewerkers te vinden. Het is belangrijk om je concurrent, ook op de arbeidsmarkt, te slim af te zijn. Wanneer je een kandidaat gevonden hebt, is het zaak om snel te schakelen! Met Daywize Cloud verhoog je zowel de efficiency als de kwaliteit van het werving- en selectieproces.

Werken bij site

Plaats en onderhoud eenvoudig vacatures op je eigen ‘werken bij’ site.

Werken bij site

Jobmarketing

Zet campagnes op en plaats je vacatures met een klik door op diverse kanalen.

Jobmarketing

Applicant tracking

Hou grip op het sollicitatieproces met onze sollicitantvolgmodule.

Applicant tracking

Onboarding

Maak een onvergetelijke eerste indruk op nieuwe medewerkers.

Onboarding
Sanne laat Nils mobiele functies Daywize zien

Professionaliseer
de basis van HR

De HRM module ondersteunt alle basisprocessen rondom in-, door- en uitstroom. Allereerst richten wij het organisatiemodel in en koppelen deze aan de diverse beschikbare rollen. Met behulp van onze flexibele workflowtool configureren we samen de dagelijkse personeelsprocessen. Als klant bepaal je zelf in welke stap van het proces welke template gevuld wordt en welke daarvan automatisch opgeslagen worden in het digitale dossier. Digitaliseer vrijwel elk proces door de inzet van ‘vrije formulieren’ en ‘datablokken’.

HR-administratie

Stroomlijn de HR-administratie. Maak optimaal gebruik van selfservice.

HR-administratie

Bedrijfsmiddelen

Houd grip op de bedrijfsmiddelen van je medewerkers.

Bedrijfsmiddelen

Declaraties

Faciliteer gemak bij het vergoeden van onkosten. Ook simpel via je smartphone.

Declaraties

Verlof

Stel collega’s in staat om simpel verlof aan te vragen. Ook simpel via je smartphone.

Verlof

Verzuim

Manage verzuim. Voldoe aan de Wet Verbetering Poortwachter.

Verzuim

Digitaal dossier

Leg relevante afspraken vast in het digitale dossier. Wat overal online te ontsluiten is.

Digitaal dossier
Drie personen bekijken laptop

Ontwikkel talent

Talent binnenhalen is lastig. Talent ontwikkelen en behouden nog veel lastiger. De medewerker van nu kiest voor de organisatie die hem of haar continu uitdaagt. En de mogelijkheid biedt zich maximaal te ontplooien. Daarnaast wordt ons werk steeds kennisintensiever, is (interne) mobiliteit de norm en moeten we door de vergrijzing allemaal langer doorwerken. Met Daywize Cloud beschik je over de juiste tooling en creëer je een cultuur die eigen initiatief waardeert.

Doelmanagement

Wil je meer sturen op output? Stel (team)doelen en hou de voortgang bij.

Doelmanagement

Gesprekscyclus

Faciliteer gesprekken tussen collega’s. Zoveel als je wilt.

Gesprekscyclus

Opleiding & training

Stimuleer een lerende omgeving. Word een ‘Employer of choice’

Opleiding & training

Feedback

Ontwikkel een open en resultaatgerichte feedbackcultuur

Feedback

Communiceer met je doelgroep

Als je kijkt naar moderne communicatie zie je vaak een 3-tal vormen terugkomen: informatie (1), interactie (2) en transactie (3). HR-systemen zijn van oudsher goed in het ondersteunen van transactionele personeelsprocessen. Je schiet mutaties in, die na bewerkingen uiteindelijk leiden tot een correcte loonstrook. Of je kan allerlei processen starten die je digitaal ondersteunen bij de ontwikkeling van jezelf of je medewerkers. Echter om de juiste processen op het juiste moment te starten is het ook belangrijk om het ‘hoe en waarom’ te begrijpen. Zeker omdat veel processen tegenwoordig gestart worden door de manager en medewerker die niet noodzakelijkerwijs een HR achtergrond hebben.

Met HR Context hebben we een intranetomgeving ontwikkeld waar je betrokkenen op de juiste plek / op het juist moment van de juiste context kunt voorzien. HR Context bestaat vooralsnog uit de volgende onderdelen:
– Digitaal handboek dat klantspecifiek is in te richten zonder dat je afhankelijk bent van de interne IT organisatie
– Single Sign On met Daywize Cloud
– Deeplinks naar Daywize Cloud om de juiste processen te kunnen starten.

In 2024 wordt hier een meerkeuze arbeidsvoorwaardenmodule aan toegevoegd.

Eind 2024 beschikbaar!
HR Analytics Screenshot

Analyseer hoe het beter kan

HR Analytics richt zicht op het verzamelen, analyseren en interpreteren van personeelsgegevens. Het doel van HR Analytics is om inzicht te krijgen in verschillende HR-aspecten van bijvoorbeeld werving, prestaties, retentie, betrokkenheid of talentmanagement. Dit inzicht gebruik je vervolgens om strategische beslissingen te nemen en HR-processen te optimaliseren. Diverse Daywize Partners hebben geavanceerde HR Analytics oplossingen ontwikkeld. 

Informeer naar de mogelijkheden!

Focus op wat belangrijk is

Samenwerken zit in onze strategie. Onze payoff luidt niet voor niets ‘smart together’. De digitalisering binnen HR & Payroll gaat razendsnel. Met behulp van API’s worden allerlei deeloplossingen en specialistische dienstverlening aan elkaar geknoopt. In combinatie met robotisering betekent dit dat het voeren van een efficiënte administratie bijvoorbeeld steeds meer het terrein wordt van superspecialisten. Zij kunnen vanuit hun servicecentra de HR- en salarisadministratie vaak beter, met meer continuïteit en soms zelfs goedkoper uitvoeren dan dat je dat zelf kan. Maar hetzelfde geldt voor het werven van collega’s voor moeilijk te vervullen vacatures, arbeidsjuridische ondersteuning, casemanagement, belonings- of pensioenadvies.

Dat kunnen we zelf toch wel!

Met de automatisering en digitalisering in andere bedrijfstakken zag je deze hand in hand gaan met een verregaande professionalisering. Een procesoperator in de fabriek is tegenwoordig hoog opgeleid en kent zijn productielijn van haver tot gort. Noodzakelijke aanpassingen en mogelijke verbeteringen aan de productielijn worden minutieus ingepland, getest en doorgevoerd. Eenzelfde professionaliteit zouden wij graag willen terugzien binnen het HR-domein. Met selfservice hebben ook alle medewerkers en managers toegang waardoor de impact van wijzigingen in workflows of koppelingen veel groter is dan voorheen. En bijna alle personeelsprocessen worden gedigitaliseerd. Wat wij willen aangeven is dat wanneer je vanuit HR een groot deel van je dienstverlening afhankelijk maakt van digitalisering, je het functioneel beheer van deze systemen superprofessioneel ingericht moet hebben. Door het zelf op hoog niveau in te richten (inclusief achtervang) of door dit uit te besteden naar een van onze servicepartners. Professionals op het snijvlak van HR en ICT zijn super schaars en werken graag in omgevingen waar dit werk corebusiness is. Slechte HR-systemen zijn er niet zo veel. Slecht of nauwelijks ingerichte HR-systemen des te meer.

Zelf doen of uitbesteden?

Je kan Daywize Cloud daarom via Daywize direct afnemen (zelf doen) of via één van onze servicepartners (uitbesteden). Onze servicepartners gebruiken Daywize Cloud als kapstok voor hun HR-dienstverlening. Ze helpen je bij de implementatie met het professionaliseren en digitaliseren van je personeelsprocessen. Na live-gang zijn ze voor jouw het eerste aanspreekpunt voor support. Ze doen het functioneel beheer van Daywize Cloud, optimaliseren de inrichting en nemen desgewenst ook een deel van de HR- en Payroll werkzaamheden uit handen.

We zijn er supertrots op dat de grootste HR & Payroll dienstverleners met ons samenwerken. Nieuwsgierig wie dat zijn? Maak kennis met het ecosysteem van Daywize: Smart together!

Naar servicepartners

PS Als je nog twijfelt: we hebben hieronder 4 argumenten die pleiten voor uitbesteding voor je op een rij gezet:

Economies of scale

Benutten schaalgrootte en flexibilisering vaste kosten door shared services. Oftewel: profiteren van integraties die door onze servicepartners ontwikkeld en onderhouden worden. En omdat je voor de software en administratie bij onze servicepartners per medewerker per maand betaalt heb je dus ook minder kosten als je wat minder medewerkers hebt.

Economies of skills

Verhogen efficiency door verdere professionalisering werkwijze en productiviteitsverbetering. Oftewel: HR & Payroll is ook een vak. Niet toevallig een vak waar onze servicepartners in gespecialiseerd zijn, het is hun corebusiness! Dagelijks tweaken zij hun omgevingen en dienstverlening om nog efficiënter te kunnen werken.

Economies of innovation

Verbreding dienstverlening en innovatie door co-creatie. Oftewel: onze servicepartners hebben door hun uitgebreide ervaring bij andere organisaties geleerd wat wel en niet werkt. Deze ‘best practices’ brengen zij in. Je hoeft dus niet zelf het wiel opnieuw uit te vinden!

Economies of scope

Kostenbeheersing en -bewustzijn door verzakelijking relatie opdrachtgever en opdrachtnemer. Oftewel: doordat je de rekeningen van onze servicepartners moet betalen word je je veel bewuster wat de kosten van bepaalde diensten zijn. Dus met sommige activiteiten ga je stoppen of veel bewuster kijken of dat allemaal wel nodig is.

Zelf proberen?
Vraag nu jouw demo aan

Wil je na deze tour zelf gaan ontdekken wat Daywize Cloud kan betekenen voor jouw organisatie. In een demo laten wij graag alle modules en mogelijkheden zien!