Het verbeteren van recruitment en werving door gebruik van HR software?

Het aantrekken van talentvolle medewerkers is essentieel voor elke organisatie. Het werven en selecteren van geschikte kandidaten kan echter een tijdrovende taak, voornamelijk als processen niet geoptimaliseerd óf gedigitaliseerd zijn. Gelukkig biedt software een uitgebreid scala aan functionaliteiten om het wervings- en selectieproces soepel en overzichtelijk te laten verlopen.

Efficiënt werven en selecteren 

Daywize HR-software maakt gebruik van API’s om specialistische deeloplossingen te integreren. Hierdoor heb je toegang tot een breed scala aan wervings- en selectietools om jouw zoektocht naar nieuw talent te optimaliseren. Of het nu gaat om het beheren van sollicitaties, het filteren van cv’s, het inplannen van interviews of het bijhouden van de voortgang. Onze software vereenvoudigt en versnelt het wervings- en selectieproces aanzienlijk. Denk maar eens aan alle tijd die je (voorheen) bezig was met het ordenen van alleen CV’s al, en dan hebben we het nog niet over het overzichtelijk houden van de velen sollicitaties.

Tijd besparen zonder concessies

Het werven en selecteren van geschikt personeel kan complex en tijdrovend zijn. Met het inzetten van HR-software besparen gebruikers kostbare tijd, zonder concessies te doen aan de kwaliteit van nieuwe medewerkers. Het beheren van sollicitaties en filteren van cv’s verloopt met onze software snel en efficiënt, waardoor een shortlist van potentiële kandidaten snel en nauwkeurig kan worden samengesteld die goed aansluiten bij de functie.

Dankzij API-integraties kunnen vacatures bijvoorbeeld met slechts één klik op meerdere platforms worden geplaatst, waardoor handmatig plaatsen en beheren van vacatures op verschillende websites verleden tijd is. Dat scheelt een hoop tijd, frustratie en zogenoemde ‘headspace’ die je voor andere belangrijke HR taken kunt gebruiken!

Visual blog werving en selectie verbeteren

Een gestroomlijnd selectieproces

Een gestroomlijnd proces als het gaat om selectie is van essentieel belang bij het vinden van de juiste kandidaat. Onze software vereenvoudigt het inplannen van interviews, het verzamelen van feedback en het bijhouden van de voortgang.

Ook bevordert onze software de communicatie met sollicitanten, waardoor ze op de hoogte blijven van de status van hun sollicitatie. Het versturen van automatische updates en snelle respons op vragen zorgen voor een positieve sollicitatie-ervaring, waarmee jouw organisatie haar reputatie versterkt en toekomstig talent aantrekt. Een stukje employer branding dus!

Daarnaast is er de mogelijkheid sollicitanten te ‘ranken’, geef ze een waardering tussen de 1 en 5 sterren en deel dit met geselecteerde collega’s, zodat zij hier ook inzicht in hebben. Zo is in één oogopslag zichtbaar welke sollicitant bij jullie de voorkeur heeft.

Verhoogde kwaliteit dankzij geavanceerde rapportage en analyse

Daywize HR-software biedt geavanceerde rapportage- en analyse functies waarmee belangrijke werving statistieken inzichtelijk worden gemaakt. Denk hierbij aan het aantal sollicitaties per vacature, de gemiddelde doorlooptijd en de meest effectieve vacaturesites. Deze waardevolle gegevens stellen gebruikers in staat om hun wervingsstrategie voortdurend te verbeteren en aan te passen, wat de kwaliteit van nieuwe aanwervingen naar een hoger niveau tilt.

Dat noemen we datagestuurd te werk gaan! Door realtime-inzicht te hebben in verschillende gegevens, kan er snel ingespeeld worden op eventuele veranderingen of bijzonderheden. Meer over het belang van data analyses in HR lees je in de blog.