Bij de introductie van een nieuw HR-systeem denken veel organisaties: “Yes, nieuw systeem, we zijn er!” Maar eigenlijk is dat pas het begin.

Organisaties veranderen namelijk continu, HR-beleid wordt aangescherpt, wetgeving wijzigt en software krijgt regelmatig nieuwe updates, bij ons zelfs maandelijks. En wie zorgt ervoor dat alles soepel blijft draaien en optimaal wordt benut? Juist, de functioneel beheerder! Deze alleskunner is de aanjager van innovatie en zorgt ervoor dat HR-processen blijven meegroeien met de organisatie. Een geslaagde implementatie van een HR-systeem is een feestelijk moment. Maar vooral ook het startsein voor een continu verbeterproces.

Tijd voor professionalisering binnen HR

Iedere organisatie wil efficiënte processen en een soepel draaiend HR-systeem. Je wil minimaal dat alles blijft werken zoals het hoort. Maar een HR-systeem moet ook blijven evolueren. Processen zoals werving & selectie, onboarding, gesprekscycli of verzuimmanagement moeten perfect aansluiten op het systeem. Wat vandaag nog niet kan, kan morgen misschien wél met een nieuwe release. En daar wil je als organisatie natuurlijk van profiteren.

Kijk eens naar andere sectoren: met de automatisering in de industrie zag je dat dit hand in hand ging met een enorme professionaliseringsslag. Een procesoperator in een fabriek is tegenwoordig hoogopgeleid en kent zijn productielijn door en door. Elke aanpassing wordt minutieus ingepland, getest en doorgevoerd. Diezelfde professionaliteit is ook binnen het HR-domein hard nodig.

Want ook HR & Payroll digitaliseren in een razendsnel tempo. Dankzij selfservice hebben medewerkers en managers direct toegang tot de systemen, waardoor wijzigingen veel meer impact hebben dan vroeger. En met de digitalisering van vrijwel alle personeelsprocessen is er geen ruimte meer voor een halfbakken aanpak. Als HR een groot deel van de dienstverlening digitaal aanbiedt, moet ook het functioneel beheer goed ingericht zijn. Dat kan door intern iemand in het HR-systeem op te leiden, of door het functioneel beheer uit te besteden.

Hoe pakt Daywize dit aan?

Wil je ook heb beste uit Daywize Cloud halen en zorgen dat alles optimaal werkt? Dan moet je dus het functioneel beheerder goed inrichten. Wil je dit zelf oppakken? Dat kan natuurlijk! Met een beheerdersaccount kun je zelf workflows en instellingen naar wens aanpassen. Om te weten wat je aan het doen bent moet je eerst een training functioneel beheer volgen. Onze consultants vertellen je alle ins en outs over het inrichten of aanpassen van de instellingen in de software. Of hoe je logmeldingen kunt beoordelen en oplossen.

Is het toch net even te veel, bijvoorbeeld vanwege onvoldoende capaciteit of affiniteit? Dan kun je ook een beroep op ons doen. Wij bieden functioneel beheer in de vorm van een strippenkaart. Zo geef je ons de opdracht om bijvoorbeeld een nieuwe workflow in te richten.

Onze support bieden we gratis aan op basis van fair-use. Voor kleine vragen of mogelijke problemen kun je uiteraard gewoon bij onze support terecht. Ontstaat uit de vragen het beeld dat er structureel onvoldoende kennis van Daywize Cloud in de organisatie aanwezig is dan gaan we met je in gesprek. Twijfel je of iets functioneel beheer of support is? Geen probleem, we denken graag mee!