Een digitaal onboarding programma past in de moderne tijd. Veel organisaties hebben behoefte aan HR-software die ervoor zorgt dat al je processen digitaal, efficiënt en zorgeloos verlopen. Dat is natuurlijk al langer een trend, maar de ontwikkelingen van afgelopen periode hebben nog meer laten zien dat het hier niet alleen gaat over de administratieve afhandeling van bijvoorbeeld een indiensttreding. Het gaat ook om de volgende vraag: hoe kun je HR-software inzetten om een nieuwe medewerker zich nóg beter thuis te laten voelen in jouw organisatie? Een mooi voorbeeld is een onboarding programma dat tegenwoordig óók geheel of gedeeltelijk digitaal kan worden ingezet.

  • Van sollicitatie tot de eerste werkdag 
  • Zo kan het ook!
  • Aandacht voor de nieuwe collega!

Van sollicitatie tot de eerste werkdag 

Yes! Er is een geschikte kandidaat gevonden om in jouw organisatie te starten! Nu moet er van alles gebeuren; er moet een arbeidsovereenkomst gemaakt worden door HR, ICT moet aan de slag om zaken als een laptop en een werkplek in te regelen, er moet een welkomstpakketje besteld worden, de nieuwe collega moet een aantal documenten ondertekenen.. Je verliest je al snel in allerhande Excel-lijstjes, veel afstemming via e-mails en telefoontjes. Een heleboel taken die ‘moeten’. En de sollicitant? Die is in afwachting tot het papieren pakketje zijn of haar kant op komt om te tekenen. Verdere introductie vindt pas plaats op de eerste werkdag. 

Een digitaal onboarding programma. Zo kan het ook!

Eén proces, waarin alle taken voor een soepele afhandeling van de indiensttreding automatisch verlopen, zonder ergens iets dubbel in te hoeven voeren.  

In Daywize Cloud vindt de indiensttreding plaats op basis van een flexibele workflow, die precies op jouw organisatie aangepast kan worden. Natuurlijk kun je ook kiezen voor het basisproces, standaard zit daar onder andere het aanmaken van contracttemplates, de digitale ondertekening, het automatisch opslaan van bijlagen in het personeelsdossier en de export naar het salarissysteem.

Naast de afhandeling van het ‘administratieve’, krijgt de nieuwe collega in Daywize Cloud al toegang tot het onboarding programma gedeelte. In dit overzicht, toegankelijk vanaf laptop of mobiel, is dan al te zien wie bijvoorbeeld je nieuwe collega’s op de afdeling worden. Je kunt het personeelshandboek inzien, of misschien al wel de jaarkalender. Ook kun je alvast een kijkje nemen op je nieuwe werkplek door een virtuele rondleiding te volgen, een digitale onboarding heeft zo zijn voordelen! Je ziet verder al wie je buddy en je manager gaan worden, en wanneer deze contact met je zullen opnemen. Daarnaast kun je vast de introductietraining volgen. Als organisatie bepaal je zelf welke onboardingsacties opengezet worden voor de nieuwe collega. Zo kan deze goed voorbereid aan zijn of haar baan beginnen! 

Aandacht voor de nieuwe collega!

Een nieuwe werkomgeving werkt gezonde spanning op voor iemand die indienst treedt. De echte sfeer kan pas echt ervaren worden wanneer je voelt hoe de bureaustoel zit, hoe de koffie smaakt en hoe gezellig het is met je collega’s.
Maar dankzij ons digitale onboardingsprogramma, die af te stemmen valt op jouw organisatie, kan de nieuwe medewerker gegarandeerd al een beetje beleven hoe het gaat zijn bij jullie. Het administratieve proces wordt bijzaak, en de aandacht voor de nieuwe collega staat bovenaan.

Nieuwsgierig naar een online implementatieproces? Neem gerust contact met ons op voor verdere informatie!