Laatst was ik in gesprek met een manager. Hij was niet blij. In de hang naar digitalisering waren binnen zijn organisatie de afgelopen jaren steeds meer HR-systemen geïntroduceerd.

Het begon met een applicatie waar hij als manager zijn eigen sollicitatieprocedures kon managen. Handig, zeker toen de arbeidsmarkt nog krap was en snel reageren een must. Daarna kreeg hij toegang tot een systeem waarbij hij alle noodzakelijke stappen in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter kon registreren. Vervolgens een systeem om allerlei contractuele wijzigingen van zijn medewerkers te kunnen doorgeven. En nu was de HR-afdeling weer een ander HR-systeem aan het uitrollen om de gesprekscyclus digitaal af te handelen.

Hij gaf aan dat hij niet negatief ten opzichte van digitalisering stond, maar wel de manier waarop. Elk systeem – hoe goed hij enkele ook vond – kende haar eigen navigatie en logica, soms moest hij apart inloggen of gegevens aanvullen die in een ander systeem al bekend waren en ga zo maar door. Het was volgens hem één grote lappendeken en zeker nu ook de afdelingen Finance en Facility aan het digitaliseren waren geslagen zag hij door de bomen het bos niet meer…..

Daywize is ontstaan vanuit een adviesorganisatie met jarenlange ervaring in het opzetten van shared service centers. Wij weten dat het met de huidige technologie ook anders kan. Daarom hebben we de modules in Daywize Cloud ontwikkeld binnen één platform. Iedere module is naadloos geïntegreerd met andere modules, eindgebruikers hebben te maken met slechts één look & feel en de navigatie vindt plaats via een uniform stramien.